Skip to main content

Dokumentsignering

Vad är "Dokumentsignering" hos Leasify?

Tjänsten erbjuder möjligheten att få ett dokument signerade via BankID eller med "penna" av extern person eller företag.

Hur fungerar det?

Modulen aktiveras och sedan kan en signering skapas.
Signeringen innehåller uppladdat dokument, mottagare och ett antal inställningar.
När signeringen skickas kommer mottagaren att få en länk till uppladdat dokument.
Om mottagaren signerar kommer det att rapporteras tillbaka till signeringssidan.
Efter signeringen markeras dokumentet signerat och det går bra att använda dokumentet juridiskt eftersom dokumentet innehåller spårning samt certifikat på att händelsen har skett. Det går alltså att spåra vem som skrivit under och när detta skett som underlag för en eventuell tvist.

Vi använder en extern part i funktionen "Dokumentsignering" som heter Banksignering.se. Det är en så kallad white-label-lösning som beskrivs närmare nedan i denna text.

Vad gör Banksignering.se?
  • Hanterar själva signeringen
  • Stämplar dokumentet med certifikat, både synligt och osynligt.
  • Loggar händelser kring signeringen
  • Lagrar och arkiverar signerat dokument
  • Hanterar koppling mot BankID
  • Använder olika typer av BankID mot olika länder
Vad är nästa steg i utvecklingen kring modulen "Dokumentsignering"?
  • Hantera flera signeringar samtidigt.
  • Fler notifikationer kring händelser vid signering.
  • Enklare mottagarregister med kontroller.
Vad är white-label?

En "white-label" tjänst innebär att en produkt eller tjänst produceras av ett företag och sedan paketeras och säljs under ett annat företags varumärke. I princip kan företaget som köper den vita etikettprodukten eller -tjänsten sedan anpassa och sälja den som om det var deras eget original.

Till exempel kan ett teknikföretag utveckla en mjukvaruplattform och sedan sälja denna plattform under en white-label-modell till andra företag. De andra företagen kan sedan märka om plattformen med sitt eget namn, logo, färgschema och andra varumärkesdetaljer. De kan också lägga till egna unika funktioner eller tjänster. 

Detta gör det möjligt för företag att utöka sitt produktutbud och leverera värde till sina kunder utan att behöva utveckla produkten eller tjänsten från grunden. Det sparar både tid och utvecklingskostnader. Det kan också vara ett effektivt sätt för företag att snabbt testa nya marknader eller tjänster.